Musiikkimies Putin

Vladimir Vladimirovitš Putin on tunnetusti renessanssimies, joka pelaa lätkää, sukeltaa aarteita meren pohjasta, metsästää suurriistaa, vangitsee toisinajattelijoita, uhittelee lännelle ja kavaltaa valtion varoja. Kuten arvata saattaa, Venäjän federaation pitkäaikainen presidentti on myös musiikkimiehiä.

Soikohan kuulokkeessa Abba vai Beatles?

Putinin on virallisesti kerrottu pitävän perinteisestä venäläisestä musiikista sekä klassisesta. Molemmat ovat sopivia genrejä konservatiiviselle ja imagostaan tarkalle hallitsijalle, kenties hieman liiankin sopivia.

Kulissien takaa onkin kerrottu Putinin olevan kova Abba-fani. Tässä ei tietysti ole mitään hävettävää, mutta ehkäpä ruotsalaisnelikon kuuntelu ei istu kovin hyvin yksiin Putinille tyypillisen machoilun kanssa. Kenties sen vuoksi Putin on huhun mukaan pestannut Björn Again -tribuuttiyhtyeen esiintymään vain yksityistilaisuuteensa, samalla kun julkisissa esiintymisissä musiikki on tavannut olla puisevampaa.

Abba
Benny, Frida, Agnetha ja Björn ovat miljoonien muiden lisäksi ilahduttaneet myös Venäjän presidenttiä musiikillaan.

Abban lisäksi toinen suosikki on Beatles. Liverpoolilaisyhtye oli Neuvostoliitossa niin pidetty Putinin ollessa teini-ikäinen, että pitäisin ennemminkin yllättävänä ellei yhtye kuuluisi hänenkin suosikkeihinsa. Lempikappale kuuluu olevan hieman yllätyksettömästi Yesterday ja onpa Putin jopa tavannut Paul McCarthneyn 2000-luvun alussa.

Tiedossa ei ole mitä Putin ajattelee hänestä itsestään tehdyistä kappaleista. Arvelisin kuitenkin, että alla oleva Poyushchie vmeste -yhtyeen vuoden 2002 kappale Takovo kak Putin (Sellainen kuin Putin) on kovasti johtajan mieleen.

Rabfakin biisi Putin Protsai (Hyvästi Putin) arvatenkin puuttuu hänen soittolistoiltaan.

Rap on Putinille punainen vaate arvomaailmansa takia. Presidentin mukaan rap perustuu kolmeen asiaan: seksiin, huumeisiin ja kapinaan, kaikki tietysti Putinin hallinnon kannalta epämieluisia asioita. Presidentin mukaan hallinnon tulisikin alkaa ohjailla rapin kehitystä, mitä ikinä tämä sitten tarkoittaakaan. Ehkä samanlaista virallisten artistien systeemiä, jolla neuvostoaikoina ”ohjailtiin” rockmuusikoiden toimintaa. Joka tapauksessa Putinin toiveena lienee olisi, että tulevaisuudessa rapin pyhä kolminaisuus muodostuisi avioliittoinstituution (naisen ja miehen välinen tietysti), raittiiden elämäntapojen ja isänmaallisuuden pohjalle. Tämä varmasti uppoaisi nuorisoon kuin häkä.

Jo nyt hallinnon musiikkilinjauksilla on ollut vaikutuksia. Muun muassa räpparit Husky ja Gone.Fludd ovat joutuneet perumaan keikkojaan, samoin jotkin punkyhtyeet ja jopa poppari Monetochka. Kehityskulku on huolestuttava ja tilannetta on syytä pitää silmällä. Onneksi Venäjän musiikkikenttä on sen verran laaja ja monipuolinen, että tuskinpa Putin sitä pystyy paljoakaan hillitsemään kun ei siihen pystytty Neuvostoliitossakaan.

Lopuksi vielä taidonnäyte Vladin omista muusikon kyvyistä. Katsojan arvattavaksi jää kumpi videoista on aito.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s