Neuvostomuumit

Viime viikon Tolkien uutisten innoittamana innostuin tutustumaan muidenkin klassikoiden neuvostoliittolaisiin tulkintoihin. Semikovana muumifanina minua ilahdutti ennen muuta vuosina 1980-1983 tuotettu Shlyapa Volshebnika -elokuvasarja, joka perustuu Tove Janssonin Taikurin hattu -kirjaan. Kovin muumimaista tunnelmaa en ainakaan itse onnistunut näistä löytämään, mutta tämä lienee katsojasta kiinni.

Täytyy kuitenkin todeta, että japanilaisen muumianimaation parissa varttuneelle katsojalle neuvostomuumit ovat jokseenkin, noh, karun näköisiä. Esimerkiksi Nuuskamuikkunen kilpailee pahamaineisen Morson kanssa tasaväkisesti karmeimman lastenhahmon tittelistä.

Nuuskamuikkunen
Lähtisitkö kalaan tämän muikkusen kanssa?

Elokuvasarja käsittää kaikkiaan kolme lyhytelokuvaa, jotka halutessaan voi katsastaa Youtubesta. Piirrettyjä ennen muumeista oli vuonna 1978 tehty myös sarja nukkeanimaatio -elokuvia, jotka niin ikään löytyvät Youtubesta. Nämä ovat mielestäni hieman lähempänä perinteisiä muumeja.

Lue lisää:

Rakkaudesta muumeihin http://muumittaja.blogspot.com/2012/09/shlyapa-volshebnika-1980-83.html

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s