Taru sormusten herrasta- Soviet edition

Alkuviikosta muun muassa Helsingin Sanomat uutisoi kadonneeksi luullun neuvostoliittolaisen Taru sormusten herrasta  TV-sovituksen putkahtaneen Youtubeen.

Rehellisyyden nimissä on todettava, ettei luonteeni lujuus riitä koko tuotoksen katseluun, mutta jo lyhyemmän annoksen turvin voi havaita tulkinnan kärsineen ainakin Peter Jacksonin trilogiaa pienemmästä budjetista. Esimerkiksi ylläolevalla videolla kohdassa 7.40 nähtävä ilotulitus kohtaus demonstroi oivallisesti elokuvan tehosteiden hienoutta. Sivuhuomiona mainittakoon , että elokuvan musiikki on Akvariumin Andrei Romanovin säveltämää.

Elokuva on julkaistu Neuvostoliiton kuolinkorinoiden aikaan vuonna 1991. Paljon tätä aikaisemmin Tolkien adaptaatio tuskin olisikaan ollut mahdollinen, hänen teoksiaan kun oli Neuvostoliitossa huonosti saatavilla. Lähteestä riippuen tämä johtui joko kirjojen ideologisesta sisällöstä tai kääntämisen haastavuudesta.

Hieman erikoisimmista Tolkien tulkinnoista kiinnostuneille myös Suomessa 1993 toteutettu Timo Torikan ohjaama Hobitit sarja on epäilemättä tutustumisen arvoinen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s