Venäjä– tuttu mutta tuntematon

Mitä Venäjä tuo sinulle mieleen? Ajatteletko ensin Putinia, vodkaa vai balalaikkaa? Vaiko vähemmistöjen vainoa, toimittajien murhia ja Ukrainan sotaa? Tämä kaikki on kiistämättä osa Venäjää, mutta maa on myös kuitenkin paljon muuta, kuten esimerkiksi hienoa kulttuuria. Saatatkin jo tuntea nimet Tšaikovski, Tolstoi ja Dostojevski. Mutta tiedätkö keitä ovat Monetochka, Zemfira tai Viktor Tsoi? Mikäli vastaus on kielteinen, on tämä blogi juuri sinua varten.

Venäjä kiehtoo meitä suomalaisia vuodesta toiseen, syystäkin. Olemme naapurimaita, joilla on takanaan pitkä yhteinen historia niin hyvässä kuin pahassa. Silti tietämyksemme suuresta naapuristamme on sanalla sanoen rajallinen. Tunnemme toki varsin hyvin maan poliittisia oloja ja vaikeaa historiaa. Myös venäläisen kulttuurin klassikot pohdiskelevine kirjailijoineen ja suurine säveltäjineen ovat monelle tuttuja. Mutta osaatko nimetä yhden venäläisen popparin? Tai räppärin? Entä rockyhtyeen? Totuus on, ettemme Suomessa tunne juuri laisinkaan venäläistä populaarikulttuuria.

Entä jos tuntisimme naapurimme modernia kulttuuria edes hieman nykyistä paremmin? Kulttuuri ylittää kansojen väliset rajat ja erimielisyydet. Kenties perehtyminen venäläiseen kulttuuriin poistaisi edes hieman niitä stereotypioita ja jopa pelkoja, joita venäläisiin niin usein liitetään. Tämä blogi on vaatimaton panokseni tuon asian puolesta. Tervetuloa matkalle venäläiseen populaarikulttuuriin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s